УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Новорічні свята іноземець-правопорушник зустріне за межами України

Новорічні свята іноземець-правопорушник зустріне за межами України

Новорічні свята іноземець-правопорушник зустріне за межами України

У селі Мамализі на Буковині – один з пунктів пропуску через державний кордон України на кордоні з Молдовою. Працівники міграційної служби Івано-Франківської області щойно завершили виконання судового рішення про примусове видворення з України 38-річного громадянина Республіки Молдови. Тепер уже однозначно, що  новорічні свята чоловік зустріне на своїй батьківщині. Хоча всіляко намагався уникнути повернення додому.

Перед тим іноземець-правопорушник перебував у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців з неврегульованим статусом. Ще перед тим він вдавався до різноманітних способів, щоб залишитися в Україні. Аж до навмисного покалічення.

Свого часу іноземець на законних підставах в’їхав в Україну і проживав в Івано-Франківську. Однак надалі він зігнорував вимоги законодавства країни перебування і у визначений термін не виїхав з України. Згодом проблеми молдованина, пов’язані з втратою правових підстав для легального перебування на території нашої країни, посилилися у зв’язку з конфліктом з мешканкою Івано-Франківська, у квартирі якої він проживав. А після того, як він не виконав умов процедури примусового повернення до країни походження, УДМС в області звернулося до суду з позовом про вирішення питання щодо примусового видворення громадянина Молдови. Крім того, цьому іноземцеві заборонено в’їзд в Україну щонайменше  3 роки.

Цьогоріч на території Івано-Франківської області виявлено 175 неврегульованих мігрантів з числа громадян-іноземців. За наслідками виявлених правопорушень до 134 осіб  застосовано процедуру примусового повернення до країни походження, 10 правопорушників згідно з рішеннями суду підлягають примусовому видворенню за межі України. 

Управління ДМС в Івано-Франківській області