Міграційники Донецької області видали першу посвідку уродженцю Республіки Узбекистан, якого визнано…

Міграційники Донецької області видали першу посвідку уродженцю Республіки Узбекистан, якого визнано особою без громадянства

Міграційники Донецької області видали першу посвідку уродженцю Республіки Узбекистан, якого визнано особою без громадянства

Особі, яка першою на Донеччині звернулася із заявою про визнання особою без громадянства, сьогодні видали посвідку на тимчасове проживання в Україні.

За результатами розгляду заяви, про визнання особою без громадянства, Державною Міграційною Службою України було прийняте позитивне рішення, та заявник, уродженець Республіки Узбекистан, отримав довідку про визнання особою без громадянства, що стала підставою для оформлення посвідки на тимчасове проживання в Україні.

Для документування посвідкою на тимчасове проживання, особа без громадянства повинна була звернутися протягом десяти днів до сектору централізованого оформлення документів для іноземців та осіб без громадянства управління у справах іноземців та осіб без громадянства ГУ ДМС у Донецькій області. Для осіб без громадянства, які отримують посвідку вперше ‒ адміністративна послуга з оформлення посвідки на тимчасове проживання у формі картки надається безоплатно.

Новий біометричний документ видається строком на 1 рік, після чого посвідку необхідно буде обміняти.

Нагадаємо, що прийом та розгляд заяв про визнання особою без громадянства здійснюють територіальні підрозділи ГУ ДМС у Донецькій області відповідно до Порядку розгляду заяв про визнання особою без громадянства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України «Про деякі питання визнання особою без громадянства» від 24 березня 2021 року.

Головне управління ДМС у Донецькій області