УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Громадяни Білорусі іммігрують в Україну, збагачуючи IT-сферу новими знаннями

Громадяни Білорусі іммігрують в Україну, збагачуючи IT-сферу новими знаннями

Громадяни Білорусі іммігрують в Україну, збагачуючи IT-сферу новими знаннями

У Львівському міському управлінні оформили дозвіл на імміграцію в Україну для 25-річного громадянина Білорусі Владислава Сівка. Він прибув сюди як висококваліфікований ІТ-спеціаліст: фахівець з розробки та тестування програмного забезпечення.

Порівнюючи із 2020 роком, у цьому році значно збільшилась кількість громадян Республіки, які  звертаються у міграційну службу, щоб залишитися на території України на законних підставах. 

Відтак, минулого року до міського управління звернулися 13 осіб, а ось на сьогодні таких звернень вже 70. З них 15 білорусів отримали дозвіл на імміграцію у зв’язку із наявністю українського коріння (за територіальним походженням).

Ще 15-ро звернулися щодо продовження терміну перебування на території України у зв’язку із неможливістю повернення на території країни походження.

Важливим є те, що громадяни Білорусі, які звернулися до територіальних органів ДМС із заявою про надання дозволу на імміграцію як висококваліфіковані спеціалісти, гостра потреба в яких є відчутною для економіки України, а також члени їх сімей (чоловік, дружина, неповнолітні діти, непрацездатні батьки), можуть одразу із заявою про надання дозволу на імміграцію подати заяву на оформлення посвідки на тимчасове проживання. 

Посвідку на тимчасове проживання буде оформлено на весь період розгляду їх заяви на отримання дозволу на імміграцію, що дасть їм змогу вільно перетинати державний кордон України протягом часу поки буде розглядатися їх заява на імміграцію.

Додамо, що із підставами оформлення дозволу на імміграцію, вартістю послуг та іншими питаннями Ви можете ознайомитися на офіційному сайті ДМС.

Головне управління ДМС у Львівській області