УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Херсонщині видано першу посвідку особі без громадянства

На Херсонщині видано першу посвідку особі без громадянства

На Херсонщині видано першу посвідку особі без громадянства

Дніпровським відділом УДМС першою в Херсонській області документовано посвідкою на тимчасове проживання пані Любов, яку нещодавно було визнано особою без громадянства, відповідно до прийнятого у цьому році Порядку розгляду заяв про визнання особою без громадянства.

Жінка з нетерпінням чекала на прийняття згаданого законодавчого акту, постійно відвідувала міграційну службу для отримання консультацій.

Уже 2 червня 2021 року пані Любов подала документи на визнання особою без громадянства, і от 1 грудня 2021 року була офіційно визнана такою особою. Після її звернення до УДМС у Херсонській області, було проведено низку процедур, особою надано трьох свідків, як того вимагає чинне законодавство, а результатом стала така довгоочікувана посвідка на тимчасове проживання в Україні, яка посвідчує особу, визначає її правовий статус та відкриває двері до реалізації прав і свобод як на території України так і в світі.

Новий біометричний документ видається строком на 1 рік, після чого посвідку необхідно буде обміняти.

Більше інформації щодо оформлення документів іноземцям та особам без громадянства, які іммігрували в Україну на постійне проживання за посиланням.

Управління ДМС у Херсонській області