Штраф та заборона в’їзду: громадянина Узбекистану притягнуто до адміністративної відповідальності…

Штраф та заборона в’їзду: громадянина Узбекистану притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення міграційного законодавства

Штраф та заборона в’їзду: громадянина Узбекистану притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення міграційного законодавства

Служба безпеки України та міграційна поліція ГУНП у Львівській області доставили громадянина Узбекистану в Управління з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції.

Причиною було порушення міграційного законодавства, а саме - чоловік отримавши посвідку на тимчасове проживання на період навчання в Україні вчинив кримінальний злочин за ч. 2 ст. 187 ККУ (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм) та з 2016 року відбував покарання у місцях позбавлення волі. 

Оскільки посвідка діяла тільки під час навчання, громадянин Узбекистану вийшовши на волю перебувати на території нашої держави легально не міг, так як не документований жодним чином, а підстав проживати тут надалі - відсутні.

Отже, працівниками Міграційної служби накладено штраф у розмірі 2 600 гривень за  ч.1 ст.203 КУпАП, прийнято рішення про примусове повернення та встановлено заборону в‘їзду строком на три роки.

Наголошуємо про потребу оформляти посвідку на тимчасове місце  проживання та посвідку на постійне місце проживання у разі наявності підстав перебувати в Україні легально. У всіх інших випадках законодавством передбачена відповідальність за нелегальне перебування на території держави.

Головне управління ДМС у Львівській області