Підсумки роботи Міграційної служби Львівщини: нові напрямки та пріоритети

Підсумки роботи Міграційної служби Львівщини: нові напрямки та пріоритети

Підсумки роботи Міграційної служби Львівщини: нові напрямки та пріоритети

У приміщенні Головного управління міграційної служби Львівщини проведено підсумкову нараду на якій розглядали найважливіші питання 2021 року.

Перш за все це стосується проблемних чинників в діяльності Управління з питань імміграції, тимчасового перебуванн та протидії нелегальній мігарції. Начальниця Ірина РОСОВСЬКА повідомила про головні недоліки у роботі та запропонувала нові шляхи їхнього подолання. Зокрема, виділення спецтранспорту та спецформи, а також збільшення чисельності працівників.

Важливою є і електронна черга. На зустрічі був присутній директор УКРБУДІНВЕСТБАНКу Іван КАЧЕРАЙ, який розповів керівникам територіальних підрозділів як організувати електронну чергу через термінал для тих громадян, що не реєструвалися на сайті ДМС, а просто завітали у відділ, щоб отримати адміністративну послугу сьогодні.

Онлайн черга “сьогодні на сьогодні” вже діє у декількох підрозділах: Жовківському, Миколаївському, Золочівському та успішно реалізовується на практиці. 

Відеоролик та презентацію щодо цього підготувала начальниця Жовківського відділу Наталія ХИЖА, яка проінформувала, що електронна черга у підрозділі діє з січня 2021 року та однозначно полегшує життя не тільки громадянина, але й працівника.

Свою роботу підсумувала і начальниця відділу з питань громадянства Віра ДЗЯДИК, яка здійснила аналіз проблемних питань, пов’язаних з оформленням матеріалів справ та звернула особливу увагу на те, що 14 грудня 2021 року Верховною радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо спрощеного набуття громадянства України окремими категоріями осіб». 

Метою цього закону є полегшення умов під час набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, що брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканості держави.

Ще одним досягненням є збільшення попиту на документи, що посвідчують особу громадянина України. Порівнюючи з 2020 роком, у 2021-му оформлено на 58% більше ID-карток і на 49% - закордонних паспортів. Також надано можливість працівникам видаляти із ІП «Недійсні документи» помилково внесені документи.

Начальниця відділу паспортизації Любов ОНУФРІЙЧУК підкреслила, що до 31 січня 2022-го територіальним підрозділам необхідно завершити всі роботи із коригування заяви про видачу паспорта громадянина України відповідно до доручення голови ДМС України №Д/100/1-21 від 15.11.2021 р.

Нагадаємо, що у наступному році обов’язковим буде облік жінок у військкоматі. Наказом Міністерства оборони України затвердили перелік професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на облік військовозобов'язаних. 

Тож начальниця відділу управління персоналом Людмила МАЛЯРСЬКА довела до відома обов'язковість виконання цього нововведення та розповіла як жінкам діяти у наступному році. 

Також, з 2022 року по-новому запрацює “Гаряча лінія”. Відтепер громадянин отримає компетентну відповідь на своє запитання від вузьких спеціалістів, попри це телефонуватиме тільки за одним номером (тел. 0800 30 88 77). Натиснувши відповідну кнопку його зв’яжуть з відділом питання якого стосується звернення.

Завідувач сектору організаційної роботи Наталія ГРИНЮХ зауважила, що при наданні консультації потрібно дотримуватися етики та норм мовлення спілкуючись з громадянами та виключно державною мовою, а також протиепідемічних заходів під час надання адміністративних послуг у підрозділах та не забувати за наявність бейджів у працівників міграційної служби.

2021 рік був успішним роком, він визначається позитивними досягненнями працівників за підтримки керівника Головного управління Ярослава СКИБИ, який під час свого виступу не тільки надав настанови та поради щодо покращення роботи міграційної служби, але й відзначив найкращих працівників року, що минає.

За сумлінне виконання службових обов'язків та високий професіоналізм вручено подяку завідувачці сектору документального забезпечення Оксаній ЛЕГКІЙ, головному спеціалісту відділу міграційного контролю та адміністративного провадження Віталію ШИШЦІ та начальниці Жовківського відділу Наталії ХИЖІЙ.

Керівник Головного управління Ярослав СКИБА наголосив працівникам про дотримання службової дисципліни та виконання нових поставлених завдань міністром внутрішніх справ Денисом МОНАСТИРСЬКИМ. 

Зауважив, що необхідно надалі працювати над подоланням корупції, міграційної кризи на кордоні, безперебійним наданням адміністративних послуг та іншим, адже думка громадянина про державу формується, зокрема, і в Державній міграційній службі.

Головне управління ДМС у Львівській області