Діяльність щодо виявлення іноземців, які порушують міграційне законодавство на території Тернопільщини…

Діяльність щодо виявлення іноземців, які порушують міграційне законодавство на території Тернопільщини дає результат

Діяльність щодо виявлення іноземців, які порушують міграційне законодавство на території Тернопільщини дає результат

У перший робочий день 2022 року на території Тернопільської області виявлено чотирьох іноземних громадян які незаконно перебували на території України, а саме:

  • трьох іноземців виявлено працівниками  сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення  спільно із працівниками Тернопільського відділу №1;
  • одного - Бережанським відділом УДМС у Тернопільській області.

Іноземців притягнено до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП та прийнято рішення про примусове повернення в країну походження.

За підсумками 2021року працівниками міграційної служби області виявлено 184 нелегальних мігранти, складено 463 адміністративних протоколи, зокрема:

  • за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України – 425 протоколів (ст. 203 ч. 1 КУпАП);
  • за невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства – 32 протоколів (ст. 205 КупАП);
  • за порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів – 6 протоколів (ст. 204 КупАП).

Окрім того, відповідно до ст. 30 ЗУ «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» примусово видворено за межі території України  12 іноземних громадянин.

Заборонено в’їзд 18-тьом іноземцям, які незаконно перебували на території країни.

Співробітники Міграційної служби закликають іноземних громадян дотримуватися чинного законодавства.

Управління ДМС у Тернопільській області