УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині за рік удвічі зросла кількість виявлених неврегульованих мігрантів

На Буковині за рік удвічі зросла кількість виявлених неврегульованих мігрантів

На Буковині за рік удвічі зросла кількість виявлених неврегульованих мігрантів

220 неврегульованих мігрантів виявили працівники УДМС у Чернівецькій області впродовж 2021-го року, з них 24 – протягом грудня. Для порівняння, минулоріч відповідний показник складав 105 осіб.

Посиленню роботи з протидії неврегульованій міграції сприяло послаблення протиепідемічних заходів на території області, скасування окремих «карантинних» норм міграційного законодавства та участь підрозділів УДМС у Чернівецькій області у проведенні загальнонаціональних превентивних операцій «Мігрант» та «Кордон».

Географія порушень у порівнянні з 2020 роком залишилася незмінною: йдеться переважно про громадян Азербайджану, Молдови, Румунії, РФ та Вірменії, а також – громадян Пакистану, Індії, Туреччини, Гани, Білорусії, Казахстану, Узбекистану, Литви, Польщі, Чехії, Німеччини, Італії тощо.

Стосовно усіх виявлених впродовж минулого року неврегульованих мігрантів прийнято рішення про примусове повернення до країн походження. 15-х іноземців примусово видворено за межі країни, 5-х тимчасово поміщено до ПТПІ. Прийнято рішення про заборону в’їзду на територію України щодо 338-х осіб. Добровільно повернулися на батьківщину 12 іноземців.

За рік на території області зафіксовано 482 випадки порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. До адміністративної відповідальності зокрема притягнуто:

  • за ст. 203 КУпАП  – 403 особи (з них 217 – неврегульовані мігранти);
  • за ст. 203-1  КУпАП – 1 особу;
  • за ст. 204 КУпАП  – 4 особи;
  • за ст. 205 КУпАП  – 51 особу;
  • за ст. 206 КУпАП – 23 осіб;

Скорочено термін тимчасового перебування на території України 6-м особам.

Робота у даному напрямку триває.

Управління ДМС у Чернівецькій області