Працівники УДМС Хмельниччини взяли участь у зустрічі в форматі круглого столу за підсумками реалізації…

Працівники УДМС Хмельниччини взяли участь у зустрічі в форматі круглого столу за підсумками реалізації ініціативи «Створення безпечної системи реінтеграції осіб, які звільняються з місць відбування покарання в умовах «COVID-19»

Працівники УДМС Хмельниччини взяли участь у зустрічі в форматі круглого столу за підсумками реалізації ініціативи «Створення безпечної системи реінтеграції осіб, які звільняються з місць відбування покарання в умовах «COVID-19»

Пілотний проєкт «Посилення спроможності органів держави у створенні безпечної системи реінтеграції осіб, які звільняються з місць позбавлення волі, в умовах COVID-19» реалізується в чотирьох регіонах – це Хмельниччина, Рівненщина, Житомирщина та Вінничина.

11 січня з метою підведення підсумків спільної роботи, а також напрацювання спільних рішень проблем, які виявлені в ході реалізації ініціативи «Створення безпечної системи реінтеграції осіб, які звільняються з місць відбування покарання в умовах COVID-19» була проведена зустріч в форматі круглого столу з метою налагодження дієвої роботи патронажних служб з підготовки до звільнення засуджених, які відбувають покарання у виправних установах та будуть звільнені до Хмельницької територіальної громади.

Участь у даному заході взяли представники Управління ДМС у Хмельницькій області, керівники установ виконання покарань, обласного центру зайнятості, а також правозахисних, громадських та волонтерських організацій.

Учасники зустрічі обговорили питання, що стосуються проблем працевлаштування осіб після звільнення з місць відбування покарання,оформлення паспортних документів, доступу до медичних послуг та отримання тимчасового місця проживання одразу після звільнення. Окрім вищевказаного, за результатами проведеної зустрічі була окреслена реалізація ефективного алгоритму спільних дій у забезпеченні прав засуджених, які готуються до звільнення.

Варто зауважити, що працівники УДМС Хмельниччини неодноразово відвідували установи виконання покарань області з метою надання засудженим професійних консультацій щодо оформлення паспортних документів та набуття громадянства України.

До слова, протягом 2021 року міграційниками області було оформлено та видано засудженим і особам, що звільнилися з місць позбавлення волі 61 паспорт громадянина України у формі ID картки.

Таким чином, співпраця відомств, установ, громадських і волонтерських організацій з питань соціалізації осіб, що звільняються з місць позбавлення волі триватиме й надалі, адже взаємодія зусиль є запорукою успіху у досягненні спільної мети.

Управління ДМС у Хмельницькій області