УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Міграційній службі Волині підсумували результати роботи 2021 року

В Міграційній службі Волині підсумували результати роботи 2021 року

В Міграційній службі Волині підсумували результати роботи 2021 року

11 січня проведено підсумкову нараду керівників територіальних підрозділів Управління Державної міграційної служби України у Волинській області.

Традиційно, з урахуванням карантинних обмежень нарада відбулася у форматі он-лайн, на платформі Cisco WebЕx.

У вступному слові начальник управління Іван Войцешук проінформував про показники діяльності служби у році, проаналізував результати роботи підрозділів з протидії нелегальній міграції, зупинився на актуальних питаннях з електронного сервісу «Громадське опитування».

На порядку денному були ключові напрямки діяльності служби. А саме, паспортна робота, набуття громадянства, документування іноземців та робота з біженцями.

Детально зупинились на законодавчих нововведеннях щодо спрощення набуття громадянства України, в частині ідентифікації осіб без громадянства та їх документування.

Приділили увагу проведенню роз’яснювальної роботи серед працівників відомства основних положень антикорупційного законодавства та попередження корупційних правопорушень.

Підсумувавши результати роботи за звітний період та обговоривши актуальні питання, учасники визначились із пріоритетними напрямками роботи на поточний рік:

Зокрема:

  • посилення взаємодії з правоохоронними органами з питань організації протидії нелегальній міграції та контроль за перебуванням іноземців на території обслуговування структурного підрозділу;
  • спрощення процедури набуття та припинення громадянства України іноземцям та особам без громадянства, що брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканості держави;
  • покращення роботи щодо формування заяв-анкет з оформлення біометричних документів та коректності внесення даних в ЄІАС УМП та до ІП «Недійсні документи»;
  • оформлення дозволів на імміграцію і продовженні терміну перебування, робота з підсистемою «Нелегальна міграція»;
  • налагодження ефективної взаємодії з органами місцевого самоврядування;
  • дотримання державними службовцями обмежень передбачених ЗУ «Про запобігання корупції», проведення заходів спрямованих на попередження корупційних правопорушень.

Підводячи підсумки начальник управління Іван Войцешук акцентував увагу на дотриманні протиепідемічних заходів безпеки при наданні адміністративних послуг та наголосив на неухильному дотримання комунікаційного стандарту спілкування з громадянами, зокрема надання якісної консультативної інформації.

Управління ДМС у Волинській області