Комунікація щодо проблемних питань під час документування осіб, які перебувають в місцях позбавлення…

Комунікація щодо проблемних питань під час документування осіб, які перебувають в місцях позбавлення волі

Комунікація щодо проблемних питань під час документування осіб, які перебувають в місцях позбавлення волі

Сьогодні у приміщенні Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань, відбулась зустріч представників міграційної служби Львівської області із заступником начальника з питань ресоціалізації і дотримання прав засуджених ЗМУ МЮ Юрієм КОВАЛЕМ, начальником відділу соціально-виховної роботи та дотримання прав засуджених Михайлом ГОРДИНСЬКИМ та представниками шести областей установ виконання покарань Західного регіону.

Учасники дискутували про перевірку належності до громадянства України та можливість/неможливість набуття громадянства України засудженими, оформлення паспортів для засуджених, які готуються до звільнення, а також розглядали питання стану роботи паспортизації засуджених наводячи конкретні випадки під час діяльності установ.

Начальниця відділу з питань громадянства ГУ ДМС у Львівській області Віра ДЗЯДИК підкреслила потребу обов’язкового збереження документа, який посвідчує особу засудженого.

А також керівниця відділу паспортизації міграційної служби Львівщини Любов ОНУФРІЙЧУК розповіла, як оформляється паспорт замість втраченого засудженому, місце проживання якого зареєстроване на непідконтрольній Україні території; проінформувала присутніх про порядок встановлення факту оформлення паспорта особі та порядок ідентифікації.

Представники Державної міграційної служби детально розповіли про процедуру формування Єдиного державного демографічного реєстру та механізму надання інформації з нього, про взаємодію між уповноваженими суб’єктами, а також здійснення ідентифікації та верифікації.

Крім цього звернули увагу, що порядок подачі заяви на оформлення паспорта громадянина України здійснюється через адміністрацію установи виконання покарань; на особливості оформлення паспорта вперше для засуджених; проведення перевірок міграційною службою щодо особи та перевірка належності до громадянства України .

Наприкінці обговорення обидві сторони домовилися про подальшу співпрацю та напрацювання ефективних кроків задля недопущення помилок під час документування осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

Головне управління ДМС у Львівській області