Засуджені Селидівської виправної колонії отримали паспорти громадянина України у формі картки

Засуджені Селидівської виправної колонії отримали паспорти громадянина України у формі картки

Засуджені Селидівської виправної колонії отримали паспорти громадянина України у формі картки

Незважаючи на складну епідеміологічну ситуацію в Україні та ряд обмежувальних заходів, які введено у зв’язку з поширенням COVID-19, працівники Селидівського відділу міграційної служби у тісній співпраці з адміністрацією державної установи Селидівська виправна колонія № 82 зробили важливий крок для засуджених на шляху їх відновлення в статусі повноправних громадян держави. Серед засуджених постійно проводиться роз’яснювальна робота, щодо можливості отримати паспорта громадянина України в установі. Так, відбуваючи покарання у засуджених є можливість зареєструвати шлюб, здійснювати цивільно-правові договори, голосувати на виборах та інше.

Для працівників Селидівського відділу та адміністрації установи важливим питанням є паспортизація осіб які відбувають покарання та самостійно не в змозі звернутися для оформлення й отримання головного документу. Установою проведиться  робота як із збору в найкоротші строки матеріалів, щодо оформлення паспорта громадянина України для надання до Селидівського відділу ДМС у Донецькій області так і вирішення питань щодо приналежності до громадянства засуджених. Спочатку необхідно встановити факт проживання на території України на момент проголошення незалежності України (на 24 серпня 1991 року) або на момент набрання чинності Закону України «Про громадянство України», тобто на 13 листопада 1991 року. Особлива складність в питаннях отримання паспорта у осіб які взагалі вперше отримують паспорт і раніше з цього питання не звертались до територіальних підрозділів Державної міграційної служби України. Також є засуджені, які втратили паспорт або не отримували взагалі та мають останнє місце реєстрації або отримання паспорта на непідконтрольній території України. Обробка матеріалів на таких засуджених, працівниками ДМС потребує більше часу, але результат завжди позитивний.

Серед засуджених, які отримали у цьому році паспорт є уродженець Автономної Республіки Крим. Засуджений С. отримав паспорт громадянина України в формі ID – картки після ретельної перевірки та встановлення особи.

Завдяки взаємодії Селидівського відділу міграційної служби з адміністрацією установи виконання покарань протягом 2021 року оформлено та видано 101 паспорт громадянина України, протягом 2020 року — 99 паспортів.

Працівники  Міграційної служби  та адміністрація установи вживає усі можливі заходи, щоб кожен засуджений, який звільняється отримав паспорт громадянина України вчасно.

Головне управління ДМС у Донецькій області