Видворено громадянина Туреччини, який перебував на території України незаконно

Видворено громадянина Туреччини, який перебував на території України незаконно

Видворено громадянина Туреччини, який перебував на території України незаконно

Працівниками Пустомитівського відділу ГУ ДМС у Львівській області та Управління з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції виявлено 34-річного громадянина Туреччини, який незаконно перебував на території нашої держави. 

У паспортному документі нелегала відсутні відмітки про продовження терміну перебування, а тим паче підстав для подальшого проживання в Україні.

Ще у вересні 2021 року було прийнято рішення про його примусове повернення в країну походження терміном до 7 жовтня. Також громадянина притягнули до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203 КУпАП. Однак, чоловік ухилився від виконання зазначеного рішення.

У зв’язку з цим, у листопаді працівники міграційної служби затримали чоловіка вдруге для того, щоб з’ясувати причини та обставини, які спонукали порушити міграційне законодавство. 

Представниками юридичного відділу ГУ ДМС у Львівській області подано позов до Галицького районного суду з метою видворення особи-порушника. 

Уже за декілька днів суд постановив задовольнити позов та забезпечити затримання особи для ідентифікації та примусового видворення за межі країни.

Отже, чоловіка помістили у Волинський Пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні на період ідентифікації особи та видачу свідоцтва на повернення у країну походження посольством республіки Туреччини.

Після чого працівниками Управління з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції доставлено порушника в міжнародний аеропорт Бориспіль, звідки особа полетіла в Туреччину із забороною повертатися в Україну протягом 5-ти років.

Варто додати, що іноземці та особи без громадянства зобов’язані неухильно дотримуватися  Конституції та законів України, інших нормативно-правових актів, не посягати на права та свободи, честі і гідність інших людей, інтереси суспільства та держави. 

Щоб перебувати на території України легально оформляйте посвідку на тимчасове або постійне місце проживання у Державній міграційній службі України.

Реєстрація на електронну чергу за посиланням.

Головне управління ДМС у Львівській області