В Запорізькій області зареєстровано більше 18 тисяч іноземців

В Запорізькій області зареєстровано більше 18 тисяч іноземців

В Запорізькій області зареєстровано більше 18 тисяч іноземців

Громадяни Туреччини ідуть до нас на будівництво мостів та доріг, американці здійснювати релігійну діяльність, а болгари ведуть культурно-просвітницьку роботу.

Станом на 1 січня на території  Запорізької області зареєстровано 18156 іноземних громадян, з них постійно проживає 13921, 4235 – документовані посвідками на тимчасове проживання.

Більшість тих, хто проживає постійно - це громадяни країн-сусідів: Грузії, РФ, Білорусі, Азербайджану, Молдови, Казахстану, Узбекистану, Вірменії, які мають на Запоріжчині родичів та прибувають сюди для возз`єднання сімей або заключають шлюби з українцями.

На тимчасове проживання, в основному у зв’язку з працевлаштуванням чи навчанням, в наш регіон приїжджають з Туреччини, Індії, Марокко, Нігерії, далекого Еквадору. З метою здійснення релігійної діяльності тимчасові посвідки оформили більше 40 іноземців – громадяни США, Польщі, Словаччини та навіть Мексики.

Відповідно Протоколу про співробітництво і обміни між Міністерствами освіти і науки України та Республіки Болгарія з метою здійснення освітньої та просвітницької діяльності в області з тимчасовими посвідкам проживають  болгари, які  займаються викладацькою діяльністю в вишах, беруть участі у культурних заходах тощо.

Загалом прослідковується тенденція по щорічному збільшенню кількості іноземців, які прибувають в наш регіон.

Управління ДМС у Запорізькій області