У Жовківському відділі пригостили ласощами відвідувачів, у Бродівському щедрували всім колективом,…

У Жовківському відділі пригостили ласощами відвідувачів, у Бродівському щедрували всім колективом, а у відділ біженців завітали козаки з Львівобленерго

У Жовківському відділі пригостили ласощами відвідувачів, у Бродівському щедрували всім колективом, а у відділ біженців завітали козаки з Львівобленерго

Сьогоднішнє свято має багато назв - Маланка, Щедрий вечір, Старий Новий рік та День Василія.  Старий Новий рік припадає на два давні народні свята, які тепер тісно сплетені із релігійними: 13 січня – День пам'яті преподобної Меланії (народне свято Маланки), а 14 січня – Обрізання Господнє та День пам'яті Василя Великого (народне свято Василя).

У ці дні щедрують: веселими ватагами ходять від оселі до оселі, співають та промовляють щедрівки, а за те отримують винагороду  (пиріжки, цукерки та гроші).

Першими, хто пригостив відвідувачів-щедрувальників були працівниці Жовківського відділу, яким напрочуд пощастило - сьогодні прагнуть оформити паспорт більше чоловіки ніж представниці слабшої статі.

Звісно, як годиться, першими у приміщення зайшли саме вони, адже згідно з традицією, 14 січня жінкам радять залишатися вдома або пускати першими у дім чоловіків. Народні прикмети повідомляють нам - якщо в ці дні першою в дім увійде жінка, то весь наступний рік вони в сім’ї хворітимуть.

А ось до Бродівського відділу завітали не прості колядники, а викладачі Бродівської школи естетичного виховання із музичними інструментами та щедрим привітанням.

У Головному управлінні також діє відділ з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції, який розміщений по сусідству з працівниками Львівобленерго. Сьогодні вони вирішили заколядувати для наших працівників у козацькому строю.

Тож всім колективом міграційної служби Львівщини колядували, щедрували та розділяли радість настання нового року.

Головне управління Державної міграційної служби України у Львівській області приєднується до привітань та бажає Вам наповненого дому затишком та благополуччям, розумінням, взаємоповагою та підтримкою. 

Нехай усі негаразди, розчарування, образи та непорозуміння залишаються в році, що закінчився!

Увесь наступний рік хай щастить, а на новий лад — веселий та добрий, почнеться ще краща історія життя.

Головне управління ДМС у Львівській області