Міграційні послуги доступні для всіх громадян України

Міграційні послуги доступні для всіх громадян України

Міграційні послуги доступні для всіх громадян України

В усьому світі приділяється велика увага тому, аби люди з обмеженими можливостями не зазнавали дискримінації. Україна також взяла на себе зобов’язання забезпечувати й заохочувати повну реалізацію прав й основоположних свобод людьми з обмеженими можливостями без будь-якої дискримінації.

Люди з вадами опорно-рухового апарату стикаються з безліччю проблем. Серед них і відсутність пандусів, високі бордюри, через які не можна безперешкодно дістатися до будь-якого закладу.

Оформлення документів людям з інвалідністю поза будь-якими бар’єрами така мета працівників міграційної служби Донеччини. Міграційна служба області забезпечує доступні умови для отримання адміністративних послуг, забезпечення прав і можливостей людей з обмеженими можливостями нарівні з іншими громадянами України.

Так, працівники Вугледарського сектору  ГУ ДМС у Донецькій  області здійснили оформлення біометричного документа Віктору Яковичу, який  не може пересуватись без сторонньої допомоги. Після проходження відповідної процедури міграційники документували Віктора Яковича та вручили документ.

Також чимало випадків трапляється у практиці працівників підрозділів ГУ ДМС у Донецькій області щодо оформлення першого паспорта значно пізніше законно встановлених строків. Слід зазначити, що у більшості ситуацій на заваді стають скрутні життєві обставини.

Така ситуація трапилась і з 42-річним Павлом відвідувачем Вугледарського сектору. Чоловік з неповної сім'ї, у шкільному віці потрапив у компанію з поганим впливом, а потім у місця позбавлення волі. Оформлення першого паспорта для нього стало не першочерговою потребою.

Однак розуміючи, що чимало питань можна вирішити за наявності паспорта, пан Павло звернувся до Вугледарського сектору, завдяки наполегливій та клопіткій організаційній роботі  його працівники допомогли з оформленням необхідних документів. В 42-роки заявник отримав перший паспорт громадянина України.

Головне управління ДМС у Донецькій області