Як подати до підрозділу Міграційної служби документи з питань громадянства?

Як подати до підрозділу Міграційної служби документи з питань громадянства?

Як подати до підрозділу Міграційної служби документи з питань громадянства?

Сьогодні відповідаємо на запитання з цього приводу!

Заяви та інші документи з питань громадянства подаються:

  • особою, яка проживає в Україні на законних підставах, - до територіального підрозділу Державної міграційної служби України за місцем проживання особи в Україні;
  • особою, якій надано статус біженця в Україні чи притулок в Україні, - до територіального підрозділу Державної міграційної служби України за місцем реєстрації особи;
  • особою, яка постійно проживає за кордоном, - до дипломатичного представництва чи консульської установи України за місцем постійного проживання особи.

Документи з питань громадянства заявник подає особисто.

За наявності поважних причин (хвороба заявника, стихійне лихо, тощо) заява та інші документи з питань громадянства на прохання заявника можуть подаватися іншою особою або надсилатися поштою.

Документи недієздатної особи подаються її опікуном.

Відносно дитини заяви та документи подаються одним з її батьків або іншим законним представником дитини за місцем проживання дитини або одного з її батьків чи іншого законного представника.

Під час подання заяви та інших документів з питань громадянства пред'являється документ, що посвідчує особу заявника, а також документ про проживання заявника на території України або про його постійне проживання за кордоном та подаються копії таких документів.

Більш детально в розділі "Послуги". 

Управління ДМС у Миколаївській області