Нарада з представниками правоохоронних структур та державної виконавчої служби

Нарада з представниками правоохоронних структур та державної виконавчої служби

Нарада з представниками правоохоронних структур та державної виконавчої служби

Сьогодні, 19 січня 2022 року, в приміщенні міграційної служби Тернопільської області під керівництвом начальника  УДМС у Тернопільській області Ярослава Давибіди проведено нараду із представниками правоохоронних структур та державної виконавчої служби.

Метою робочої зустрічі стало обговорення законодавчих процесів державної політики з протидії нелегальній міграції та ефективного застосування адміністративної відповідальності до іноземців правопорушників.

У ході наради заступник начальника Управління – начальник відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Тетяна Лобач наголосила на важливості чіткої взаємодії служб. Проінформувала щодо внесення змін до законопроєктів №4411 та №4412, які стосуються вдосконалення норм законодавства стосовно перебування іноземців та осіб без громадянства на території України та законопроєкту №6516 від 13.01.2022 року.

Звернула увагу на оптимізації операційної підсистеми ЄІАС УМП, зокрема ЄІАС УМП «Нелегальні мігранти» та оновлення норм КУпАП, що встановлюють відповідальність за порушення міграційного законодавства.

Начальник УДМС у Тернопільській області Ярослав Давибіда наголосив на необхідності належної організації та проведенні спільних скоординованих заходів щодо виявлення та притягнення до відповідальності порушників міграційного законодавства на території області та забезпечення  належного примусового виконання вказаних постанов про накладення адміністративних стягнень.

Управління ДМС у Тернопільській області