УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Що говорить статистика оформлення посвідок за 2021 рік в Львові та області

Що говорить статистика оформлення посвідок за 2021 рік в Львові та області

Що говорить статистика оформлення посвідок за 2021 рік в Львові та області

Міграційна служба Львівщини неодноразово наголошує про необхідність оформлення посвідок на тимчасове або постійне місце проживання, про що свідчать багаточисленні публікації у Facebook та ЗМІ. 

Найбільш поширеною причиною приїзду в Україну - це возз'єднання сім’ї, працевлаштування, навчання та релігійна діяльність.

Підсумувавши кількість виданих таких документів Управлінням з питань імміграції, тимчасового перебування та протидії нелегальній міграції, ділимося з Вами статистикою публічно.

Загальна кількість виданих посвідок на тимчасове проживання у Львівській області для іноземних громадян - 2181.

В основному громадяни Туреччини, Індії та Туркменістану залишаються у Львові через отримання освіти або й навіть роботи. 

Перше місце серед іноземних країн, громадяни яких здійснюють релігійну діяльність в Україні є Республіка Польща. Станом на 1 січня 2022 року Управлінням видано 102 посвідки на тимчасове проживання.

Найцікавішим є те, що в умовах війни між Росією та Україною, перші таки невпинно намагаються возз’єднатися із нашими громадянами. Тож, рейтинг видачі посвідок у зв’язку із перебуванням в Україні одного із подружжя очолює саме Російська Федерація - видано 90 посвідок.

У загальному, щороку збільшується кількість оформлення посвідок у Львівській області. Відтак, у порівнянні з 2021 роком, у 2020-му кількість виданих посвідок на тимчасове проживання було значно меншою - тільки 1651.

Нагадаємо, що цьогоріч правила для перебування на території України іноземних громадян не відміняють. Аби не порушувати міграційний закон просимо ознайомитися із всією необхідною інформацією в розділі "Послуги".

Головне управління ДМС у Львівській області