Іноземці на Прикарпатті: кожен 5-ий – навчається, кожен 35-ий працює

Іноземці на Прикарпатті: кожен 5-ий – навчається, кожен 35-ий працює

Іноземці на Прикарпатті: кожен 5-ий – навчається, кожен 35-ий працює

 Продовжуємо знайомити вас з напрямами роботи міграційної служби Івано-Франківщини. Сьогодні пропонуємо до уваги інформацію пізнавального змісту і вона стосуватиметься питань постійного проживання чи тимчасового перебування іноземців в Україні на законних підставах.

Фахівці міграційної служби Івано-Франківської області ретельно відстежують процеси і питання, пов’язані з перебуванням іноземців в Україні. Зокрема, саме в міграційній службі громадян-іноземців документують посвідками на постійне чи тимчасове проживання – біометричними документами, що посвідчують особу іноземця  та підтверджують її право на постійне проживання чи законні підстави для тимчасового проживання в Україні.

Упродовж 2021 року в УДМС в області оформлено і видано іноземцям 219 дозволів на імміграцію  в Україну ( іммігрант - це іноземець чи особа без громадянства, який отримав дозвіл на імміграцію і прибув в Україну на постійне проживання або, перебуваючи в Україні на законних підставах, отримав дозвіл на імміграцію і залишився в Україні на постійне проживання).      Варто нагадати, що з 2018 року міграційна служба оформляє іноземцям біометричні посвідки у вигляді пластикових карток.  Посвідки нового зразка, які оформляються в Україні, відповідають найсучаснішим міжнародним стандартам у сфері безпеки документів. Торік в Івано-Франківській області .іноземним громадянам оформлено 1009 посвідок на тимчасове проживання і 392 посвідки на постійне проживання в Україні.

Скориставшись опрацьованими матеріалами відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та запобігання нелегальній міграції УДМС в області, маємо можливість сформувати своєрідний міграційний паспорт Прикарпаття. Гадаємо, вам буде цікаво дізнатися про те, що:

  • на території Івано-Франківської області постійно проживають 5877 громадян іноземних країн;
  • на Прикарпатті тимчасово проживають ( станом на 1 січня 2022 року) 2549 іноземців, у тому числі:
  • 1723 студенти, які навчаються у 3 вишах Івано-Франківська (найбільша кількість – у Івано-Франківському національному медичному університеті);
  • 523 осіб-іноземців,  які прибули в Україну з метою возз'єднання сім'ї з особами, які є громадянами України, чи  уклали шлюб з громадянами України;
  • 242 іноземних громадян, які прибули в Україну з метою працевлаштування і мають відповідний дозвіл на працю.

Відповідно до положень Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» продовжено строк перебування в Україні 146 іноземцям;

Минулоріч міграційною службою області скасовано 318 посвідок на тимчасове та постійне проживання іноземних громадян в Україні.

Управління ДМС в Івано-Франківській області