22 січня – День Соборності України

22 січня – День Соборності України

22 січня – День Соборності України

День Соборності України щорічно відзначається 22 січня.

Таке національне свято є важливим для мешканців нашої країни. Він був заснований, щоб українці пам'ятали, що їхня країна - вільна та незалежна держава.

Згідно з офіційними джерелами, 22 січня 1918 року Центральна Рада на IV універсалі проголосила, що відтепер Україна є незалежною державою. Через рік, 22 січня 1919 року, підписали Акт возз’єднання Української народної республіки (УНР) та Західно-Української народної республіки (ЗУНР). Це означало, що республіки обʼєднуються та створюють єдину державу. Пізніше домовленість назвали "Акт Злуки".

Співробітники Управління Державної міграційної служби України 21 січня 2022 року в рамках відзначення в Миколаївській області 103-річниці проголошення Акта Злуки взяли участь в урочистих заходах та святковому концерті, які відбулись у Миколаївському академічному українському театрі драми та музичної комедії.

Від усієї душі вітаємо з Днем Соборності України і щиро бажаємо завжди любити свою країну, пишатися своєю історією та своїм народом.

Нехай Україна буде гордим птахом у зграї світових країн, нехай щодня дарує українцям свободу думки, відчуття щастя, мир та світлу надію.

Управління ДМС у Миколаївській області