Реалізація Указу Президента в дії: вперше в Запорізькій області іноземець, який брав участь в…

Реалізація Указу Президента в дії: вперше в Запорізькій області іноземець, який брав участь в АТО, отримав паспорт громадянина України

Реалізація Указу Президента в дії: вперше в  Запорізькій області іноземець, який брав участь в АТО, отримав паспорт громадянина України

Сьогодні в Шевченківському відділі міграційної служби міста Запоріжжя паспорт громадянина України отримав учасник антитерористичної операції на сході України Андрій Мильніков.

Особливою цю подію робить те, що саме зараз завдяки тому, що 14 грудня 2021 року Верховною Радою було прийнято Закон "Про внесення змін до Закону України "Про громадянство України", - АТОвець, який  майже 10 років намагався змінити своє російське громадянство на українське, отримав таку можливість.

Пан Андрій від народження проживав в Російській Федерації, але після вторгнення країни-агресора на наш схід - приїхав в Україну, вступив до лав добровольчого батальйону та кілька років брав безпосередню участь у антитерористичній операції на Донбасі.

Завдяки реалізації Указу Президента №594 новим законом було спрощено  процедуру набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України.

Керуючись новим законодавством, фахівці міграційної служби Запоріжчини допомогли чоловіку пройти усі необхідні процедури та у найкоротші терміни отримати довгоочікуване громадянство країни, на захист якої він став, і оформити собі паспорт громадянина України.

Управління ДМС у Запорізькій області