Міграційники удосконалили знання функціоналу інформаційних підсистем

Міграційники удосконалили знання функціоналу інформаційних підсистем

Міграційники удосконалили знання функціоналу інформаційних підсистем

Співробітники Міграційної служби щодня працюють з підсистемами у Єдиній інформаційно-аналітичній системі управління міграційними процесами (ЄІАС УМП). Для якісного виконання своїх посадових обов’язків працівники, які використовують у службовій діяльності спеціальне програмне забезпечення, періодично оновлюють свої знання.

Працівники відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Управління ДМС у Черкаській області вивчали настанови користувача інформаційної підсистеми «ФМ «Недійсні документи» ЄІАС УМП та інструкції з відправлення документів, виданих засобами ІП «Облік іноземців та біженців» до ІП «ФМ «Недійсні документи».

Прийом та розгляд заяв від іноземців та осіб без громадянства про продовження строку перебування та надання дозволу на імміграцію в Україну здійснюється засобами модернізованої версії інформаційної підсистеми «Облік іноземців та біженців» ЄІАС УМП. Вказані послуги надають 9 територіальних підрозділів Управління ДМС у Черкаській області.

Із 10 вересня 2018 року територіальні органи ДМС розпочали оформлення та видачу посвідок на тимчасове проживання з безконтактним електронним носієм (БЕН). Ще за три місяці ‒ оформлення та видачу посвідок на постійне проживання, що містить БЕН.

Працівники сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Управління ДМС у Черкаській області теж пройшли навчання для забезпечення належного рівня застосування функціоналу «Незаконні мігранти» модернізованої версії підсистеми «Облік іноземців та біженців» ЄІАС УМП.

Із 16 вересня 2019 року оформлення матеріалів адміністративного провадження (протоколу про адміністративне правопорушення, протоколу про адміністративне затримання, постанови про накладення адміністративного стягнення тощо) міграційники здійснюють виключно засобами підсистеми «Адміністративні правопорушення».

Управління ДМС у Черкаській області