УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Начальник міграційної служби Рівненщини взяла участь у брифінгу для представників ЗМІ

Начальник міграційної служби Рівненщини взяла участь у брифінгу для представників ЗМІ

Начальник міграційної служби Рівненщини взяла участь у брифінгу для представників ЗМІ

Сьогодні, 3 лютого, в Управлінні ДМС у Рівненській області за участі керівника міграційної служби Лілії Драпчинської відбувся брифінг  для журналістів Рівненщини.

У своєму виступі Лілія Драпчинська поінформувала журналістів про міграційні законодавчі новели, успішне запровадження цифрових технологій та  зміни у вартості біометричних документів.

Керівник служби відмітила, що Державна міграційна служба успішно справляється з прогнозованими міграційними процесами та ризиками, які виникають в період боротьби з коронавірусною хворобою, а також готова до вирішення нетипових ситуацій.

Очільник міграційної служби також відмітила збільшення попиту на документи, зокрема на ID-картки.  За 2021 рік міграційною службою Рівненської області оформлено 105 178 біометричних документів. У січні поточного року громадянами оформлено близько 9  тисяч ID-карток та паспортів громадян України та для виїзду за кордон, що вдвічі більше, аніж за січень 2021 року.

Лілія Драпчинська, відповідаючи на питання журналістів телеканалів «Сфера-ТВ» та «Рівне 1», також повідомила про пожвавлення у використанні громадянами електронних сервісів та їх новацій на веб-сайті ДМС, поступове скасування паперових довідок та перехід до надання послуг в режимі paperless. Зокрема йшлося про цифрові аналоги ID-картки та закордонного паспорта на Єдиному порталі державних послуг та у мобільному застосунку «Дія».

Начальник УДМС також відзначила  успішність впровадженої практики надання адміністративних послуг особам з особливими потребами.

Управління ДМС у Рівненській області