Документування внутрішньо переміщених осіб

Документування внутрішньо переміщених осіб

Документування внутрішньо переміщених осіб

Міграційна служба Харківської області приділяє велику увагу документуванню внутрішньо переміщених осіб.

Сьогодні працівники Ізюмського відділу ГУ ДМС у Харківській області документували паспортами громадянина України для виїзду за кордон родину Н. До 2014 року сім`я проживала у Донецьку. Після початку воєнних дій родина була змушена залишити свою домівку та переїхати на Харківщину.  

Ураховуючи особливості географічного розташування, а саме знаходження міста Ізюм на лінії розмежування Харківської та Донецької областей, у місті проживає понад 15 000 внутрішньо переміщених осіб.

Працівники Ізюмського відділу ГУ ДМС у Харківській області завдяки ефективній взаємодії з Управлінням з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Головного управління ДМС у Харківській області документують громадян, які прибувають з Харкова, різних міст Харківської області, Слов`янська, Краматорська та інших міст Донецької та Луганської областей: за 2021 рік підрозділ оформив 405 паспортів громадянина України для виїзду за кордон та 116 паспортів громадянина України у формі ID-картки.

Працівники Головного управління ДМС у Харківській області та його територіальних підрозділів неухильно дотримуються вимог законодавства під час прийняття рішень про оформлення паспорта громадянина України, зокрема щодо проведення процедури ідентифікації особи та перевірки факту належності до громадянства України.

Головне управління ДМС у Харківській області