На Хмельниччині продовжують виявляти незаконних мігрантів

На Хмельниччині продовжують виявляти незаконних мігрантів

На Хмельниччині продовжують виявляти незаконних мігрантів

01 лютого 2022 року під час проведення профілактичних заходів за дотриманням міграційного законодавства, зокрема виконанням примусових рішень, працівниками відділу міграційної поліції ГУНП у Хмельницькій області та УДМС у Хмельницькій області на території Хмельницького району встановлено громадянина Молдови, який перебуває на території України з протермінованими документами та понад встановлений термін.

У жовтні 2021 року вказаного іноземного громадянина було притягнено до відповідальності за ст.203 КУпАП та винесено рішення про примусове повернення до країни походження за ст. 26 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства». Дане рішення громадянином Молдови виконано не було.

В порядку ст. 30 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» УДМС України в Хмельницькій області будо подано адміністративний позов до Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області.

Відповідно до рішення вищевказаного суду від 01 лютого 2022 року громадянина Молдови затримано з метою ідентифікації, забезпечення примусового видворення до країни походження та 02 лютого 2022 року поміщено до Волинського ПТПІ.

Організація роботи по протидії нелегальній міграції на території області триватиме й надалі.

Управління ДМС у Хмельницькій області