Оформлювати перший паспорт треба не чекаючи нагальної потреби

Оформлювати перший паспорт треба не чекаючи нагальної потреби

Оформлювати перший паспорт треба не чекаючи нагальної потреби

Богдану майже 19 років. Після досягнення 14-річного віку хлопець не звернувся за оформленням першого паспорта громадянина України. Прийшов до підрозділу Міграційної служби, коли гостро стало питання працевлаштування. Працівникам Драбівського сектору Управління ДМС у Черкаській області довелося проводити процедуру встановлення особи шляхом надсилання запитів щодо перевірки документів та інформації, зазначеної заявником у письмовому зверненні.

Хлопець родом із Луганщини з багатодітної сім’ї. Шкільні роки минали у Луганську, згодом у Павлоградському районі Дніпропетровської області. А в минулому році вирішив залишитися жити у Драбові на Черкащині, де на той час вже проживала його мати. І якщо до того вдавалося якось жити без паспорта, то при бажанні офіційно працевлаштуватися – без документа, як виявилося, ніяк.

Зазвичай паспорт, який оформлюється вперше, видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання. А от у разі проведення процедури встановлення особи строк розгляду заяви-анкети може бути продовжений до двох місяців. Тому так важливо робити все вчасно: виповнилося 14 років – час відвідати Міграційну службу та оформити ID.

Управління ДМС у Черкаській області