УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Хотині відбулася виїзна підсумкова нарада УДМС у Чернівецькій області

У Хотині відбулася виїзна підсумкова нарада УДМС у Чернівецькій області

У приміщенні Хотинської РДА відбулася виїзна службова нарада УДМС у Чернівецькій області за результатами роботи у 1-му кварталі 2017 року, в якій взяли участь начальник Управління ДМС у Чернівецькій області Віталій Вербицький, народний депутат України Максим Бурбак та представники місцевої влади.

Господарі району привітали міграційників на гостинній Хотинщині та подякували їм за успішну роботу. Найвірнішим показником ефективності служби є відсутність скарг за останні кілька років,  –  зауважив голова Хотинської РДА Петро Допіряк. Голова Хотинської районної ради Олександр Плаксивий подякував за наближення адміністративних послуг для хотинчан, котрим раніше доводилося оформляти закордонні паспорти у сусідніх районах. Перший заступник голови Хотинської міської ради Володимир  Сторчак зазначив, що внаслідок надання територіальним підрозділом УДМС послуг з оформлення закордонного паспорта бюджет міста Хотин за 5 місяців поточного року поповнився на 435,5 тис. гривень, а у минулому році цей показник склав 665 тис. гривень.

Начальник Управління Віталій Вербицький підкреслив, що останніми роками за підтримки ДМС України та у тісній співпраці з органами місцевої влади було встановлено робочі місця з оформлення та видачі закордонних паспортів у ряді районів, внаслідок чого всі територіальні підрозділи УДМС повністю забезпечені обладнанням для надання вказаної послуги.

Максим Бурбак спрогнозував на середину літа ще більший наплив відвідувачів до міграційної служби, які прагнуть оформити закордонний паспорт. У зв’язку з цим нардеп повідомив про заплановане урядом значне фінансування міграційної служби для придбання обладнання з прийому та видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон та збільшення кількості відповідних робочих місць. Це дозволить вирівняти навантаження на територіальні підрозділи та вповні задовольнити попит громадян  на отримання цієї послуги. Також Максим Бурбак привітав земляків з нещодавнім відкриттям рейсу «Чернівці-Анталія» та спрогнозував збільшення ближчим часом рейсів до європейських міст й заходження на прикордонну Буковину популярних лоукостів, що зробить переваги безвізу ще більш доступними для мешканців області.

Під час наради було проаналізовано роботу з оформлення та видачі паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон, протидії нелегальній міграції, дотримання фінансової та бюджетної дисципліни, роботи з громадськістю та ЗМІ, питань запобігання та виявлення корупції, виконання вимог Закону України «Про державну службу».

Підсумовуючи роботу, Віталій Вербицький підкреслив, що останніми роками міграційна служба зазнала значного реформування. Зокрема було успішно впроваджено «біометричні» закордонні паспорти та паспорти громадянина України у вигляді ID-картки. Головний міграційник Буковини висловив упевненість, що на новому етапі, з відкриттям безвізового режиму міграційна служба й надалі успішно виконуватиме своє ключове завдання – надавати громадянам якісні адміністративні послуги у сфері міграції.

Управління ДМС у Чернівецькій області