Щодо термінів зберігання виготовлених документів у територіальних та структурних підрозділах під…

Щодо термінів зберігання виготовлених документів у територіальних та структурних підрозділах під час карантину

Щодо термінів зберігання виготовлених документів у територіальних та структурних підрозділах під час карантину

На телефон «гарячої лінії»  Головного управління ДМС України у Донецькій області часто надходять питання стосовно оформлення та отримання біометричних документів, вклейки фотокартки до паспорта громадянина України у формі книжечки, термін зберігання виготовлених документів у територіальних підрозділах, від жителів Донецької області, в тому числі мешканців тимчасово непідконтрольній Україні території.

Наразі актуальне питання щодо зберігання виготовлених документів у територіальних та структурних підрозділах Донецької області. Звертаємо вашу увагу на те, що під час карантину (коронавірусу СOVID-19) оформити біометричні документи (паспорт громадянина України у формі картки та паспорт громадянина України для виїзду за кордон) чи вклеїти фотокартки по досягненні відповідного віку 25-ти, 45-ти річного віку можливо в будь-якому територіальному підрозділі міграційної служби Донецької області незалежно від місця реєстрації особи.

Виготовлені біометричні документи зберігаються в територіальному підрозділі протягом року від дня його оформлення. Крім того, на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням адміністративних послуг та строків надання цих послуг, визначених законом. Від дня припинення карантину перебіг цих строків продовжується з урахуванням часу, що минув до його зупинення. ВІДТАК, ВИГОТОВЛЕНІ ДОКУМЕНТИ ЗНИЩУВАТИСЬ НЕ БУДУТЬ. Отримати свій документ Ви маєте можливість після припинення карантину або зняття/послаблення карантинних заходів. Отримати документ можна виключно особисто, оскільки під час видачі обов’язково проводиться процедура верифікації особи (зокрема, скануються відбитки пальців).

Додаткова інформація щодо надання адміністративних послуг суб’єктам звернення за телефоном гарячої лінії Головного управління ДМС України у Донецькій області (095) 44-044-39 та територіальних підрозділів, які розміщено на сайті ДМС України у розділі територіальні підрозділи Донецької області.

Переглянути інформацію стосовно порядку надання адміністративних послуг суб’єктам звернення можна за посиланням.

Нагадуємо, що надання адміністративних послуг, а також прийом громадян міграційною службою здійснюється з урахуванням рекомендацій МОЗ України, а саме перебування у приміщеннях однієї особи на 10 кв. м, а також наявності у відвідувачів захисної маски та відсутності ознак респіраторних захворювань.

Головне управління ДМС у Донецькій області