Громадянці Російської Федерації оформили продовження терміну перебування на території України

Громадянці Російської Федерації оформили продовження терміну перебування на території України

Громадянці Російської Федерації оформили продовження терміну перебування на території України

У Львівському міському управлінні здійснили прийом громадянки Росії, якій 94 роки. Пані Ольга звернулася у підрозділ, щоб продовжити термін перебування на території України у зв'язку з поданням документів на дозвіл на імміграцію. 

У Російській Федерації в неї не залишилося рідних, а ось у Львові є племінниця, до якої жінка і приїхала погостювати на деякий час. Проте, побувавши у місті кави вона зрозуміла, що хоче залишитися тут жити. Тож, дочка її рідної сестри почувши це, з радістю погодилася турбуватися про свою тітку.

Попри те, що відділ з питань імміграції, тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства знаходиться за адресою вул. Чупринки, 67 на 3-му поверсі, прийом здійснили у Центрі оформлення документів №1 (вул. Чупринки, 71, перший поверх). Зроблено це із метою полегшити пані Ользі вхід у приміщення.

Працівники Львівського міського управління завжди йдуть на зустріч відвідувачам. Здійснення прийому в зручному приміщенні - це ще не все! Біля відділів знаходяться вивіски із контактними номерами, присутні пандуси, кнопки для викликів та таблички із шрифтом Брайля. Ці заходи значно полегшують життя громадянам із інвалідністю, які прагнуть отримати адміністративні послуги у підрозділах міграційної служби Львівської області.

Важливо знати, що дозвіл на імміграцію - це рішення, що дає право іноземцям та особам без громадянства на імміграцію, який надається в межах квоти імміграції (гранична кількість іноземців та ОБГ, яким передбачено надати дозвіл на імміграцію протягом календарного року).

Які ж етапи отримання дозволу на імміграцію?

Перш за все необхідно зібрати документи, далі звернутись до дипломатичних представництв чи консульських установ України за кордоном за місцем постійного проживання;

Особам, які перебувають в Україні на законних підставах - до територіальних підрозділів ДМС України за місцем проживання;

Пізніше подати заяву разом з паспортом та необхідними документами;

А останнім кроком буде отримання дозволу за місцем подачі документів.

Заяву про надання дозволу на імміграцію заявник подає особисто до відповідного органу державної влади. За наявності поважних причин (хвороба заявника, стихійне лихо тощо) заява може надсилатися поштою або за дорученням заявника, посвідченим нотаріально, подаватися іншою особою.

За неповнолітніх осіб, а також осіб, яких у встановленому порядку визнано недієздатними, заяву про надання дозволу на імміграцію подають їх законні представники.

Більше читайте на офіційному сайті Державної міграційної служби України за посиланням: https://dmsu.gov.ua/poslugi/dokumentuvannya-inozemcziv/oformlennya-dozvolu-na-immigracziyu.html 

Головне управління ДМС у Львівській області