Документування осіб без громадянства на Харківщині

Документування осіб без громадянства на Харківщині

Документування осіб без громадянства на Харківщині

Працівники Міграційної служби разом з адвокатом Благодійного фонду «Право на захист» та співробітниками Харківського міського центру реінтеграції бездомних осіб надали допомогу чоловіку, який потрапив у складну життєву ситуацію.

Олександр народився на Дніпровщині. У 70-х роках чоловік проходив військову службу в РРФСР, у Хабаровському краї, де й отримав паспорт громадянина СРСР. У 80-х роках Олександра спіткала біда: він втратив житло та роботу. У 2002 році чоловік повернувся на Батьківщину, в Україну, де він знову потрапив у складну життєву ситуацію: в Олександра викрали всі документи. Потім чоловік переїхав у Крим, відбував покарання у Бердянській та Харківській колоніях, переїхав на Дніпровщину та знову повернувся на Харківщину.

Інвалідність, відсутність близьких родичів, документів, житла змусили Олександра звернутися за допомогою до Харківського міського центру реінтеграції бездомних осіб, працівники організували візит до Індустріального відділу у місті Харкові ГУ ДМС у Харківській області. Після проходження відповідної процедури Олександру було видано Довідку про звернення за визнанням особою без громадянства.

Визнання особою без громадянства дозволить Олександру оформити пенсію та соціальну допомогу, отримати належну медичну допомогу тощо. Після 2 років проживання за посвідкою на тимчасове проживання чоловік матиме право на отримання дозволу на імміграцію в Україну та документування посвідкою на постійне проживання, а надалі – подати клопотання про прийняття до громадянства України.

Головне управління ДМС у Харківській області