Воїни-афганці серйозно змужніли у віці, але військового вишколу не розгубили

Воїни-афганці серйозно змужніли у віці, але військового вишколу не розгубили

Воїни-афганці серйозно змужніли у віці, але військового вишколу не розгубили

Парк воїнів-інтернаціоналістів в Івано-Франківську. Щороку 15 лютого - місце зустрічі особливих людей. Тут встановлено пам‘ятний знак солдатам, які не повернулися до рідного краю з неоголошеної війни в Афганістані.. Ми знаємо про кожного поіменно. Схиляємо голови перед полеглими на чужині, бажаємо міцності духу тим, хто пройшов це випробування і вижив.

Цьогоріч у непростий час вшанували воїнів-інтернаціоналістів. Зараз навколо північних і східних рубежів України отаборилися вояки з дуже подібними знаками розпізнавання, з якими колись виконували військовий обов’язок ветерани афганської війни.

Ми на своїй землі і будемо її захищати від кожного, хто посягає на нашу свободу, територію і суверенітет. Ми довіряємо нашим Збройним силам і готові допомогти їм у будь-якій справі з захисту України.

Дуже багато років тому багатьом 18-річним солдатам і дещо старшим офіцерам судилося тримати автомат не для урочистого виголошення Присяги, а для її виконання. Сьогодні вони серйозно змужніли у віці, але військового вишколу не розгубили. За міць територіальної оборони Івано-Франківщини, як і у кожному регіоні України,  хвилюватися не варто.

У цей день тут завжди людно. Святе місце зустрічі переважно знайомих між собою людей з кожного куточка Прикарпаття. З плином часу солдати відходять у засвіти. Вічна їм пам’ять, а живим  - шана і увага.

З-поміж сотень сьогодні сюди прийшли з квітами й чоловіки, яких зазвичай у будні можна зустріти у коридорах чи службових кабінетах підрозділів міграційної служби. У наших колективах насьогодні працюють троє воїнів-«афганців» - Василь Паньків, Володимир Гандзюк і Петро Баранський. Через службові обставини Петро Баранський цьогоріч не мав можливості приїхати з Косова. Натомість його побратими помолилися за душі світлої пам’яті  полеглих в афганській війні і подумки повернулися у роки свого життєвого гарту.

Управління ДМС в Івано-Франківській області