УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Буковина міграційна в умовах воєнного стану: проблеми та ризики обговорили під час міжвідомчої…

Буковина міграційна в умовах воєнного стану: проблеми та ризики обговорили під час міжвідомчої наради

Буковина міграційна в умовах воєнного стану: проблеми та ризики обговорили під час міжвідомчої наради

Мінімізації міграційних ризиків на території Буковини в умовах воєнного стану була присвячена нарада за участі т.в.о. начальника УДМС у Чернівецькій області Василя Паращука, начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Едуарда Дудкевича, заступника Владислава Ксенюка, начальника відділу з організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Cтепана Одокійчука та представника Чернівецького прикордонного загону підполковника В’ячеслава Криворучка.

Керівник Міграційної служби області Василь Паращук зауважив, що останні події в країні вплинули на міграційну ситуацію на Буковині й забезпечити законність перебування іноземців та осіб без громадянства міграційники можуть лише у системній взаємодії з представниками охорони державного кордону, СБУ, Національної поліції та територіальних громад – особливо в прикордонних районах, що межують з Румунією та Молдовою. Йдеться зокрема про прийняття рішень про примусове повернення та примусове видворення за межі України громадян РФ та Республіки Білорусь.

В’ячеслав Криворучко проінформував про відкриття пунктів пропуску через державний кордон для міжнародного автомобільного сполучення «Красноїльськ – Вікову де Стус» та «Дяківці – Раковець», поновлення роботи консульських установ. Також представник прикордонної служби зосередив увагу присутніх на окремих проблемних питаннях реєстрації іноземців та ОБГ, працевлаштування, надання житла тошо.

Управління ДМС у Чернівецькій області