УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Безбар’єрний простір у підрозділах Міграційної служби Чернівецької області

Безбар’єрний простір у підрозділах Міграційної служби Чернівецької області

Безбар’єрний простір у підрозділах Міграційної служби Чернівецької області

Новітня Україна, яка задекларувала у Конституції рівність своїх громадян у гідності та правах, кілька років поспіль реалізує Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору, основною метою якої є забезпечення доступу до фізичного, інформаційного, комунікаційного, цифрового, освітнього, економічного простору для усіх без винятку членів суспільства, незалежно від походження, статі, віку, фізичних особливостей, трудової зайнятості тощо.

Важливою передумовою якісного сервісу під час надання міграційних послуг є доступність до адміністративних приміщень УДМС для різних категорій відвідувачів – осіб з інвалідністю, малорухомих громадян, людей похилого віку, батьків з маленькими дітьми, осіб з вадами зору тощо.

На Буковині у шести підрозділах УДМС та обласному Управлінні міграційної служби, що розміщені на першому поверсі, облаштовані пандуси для пересування осіб з обмеженими фізичними можливостями. У чотирьох територіальних підрозділах немає потреби облаштовувати пандуси, оскільки вхід в приміщення цілком доступний без додаткових прилаштувань. Два відділи УДМС розташовані на другому поверсі адміністративних будівель, тому при вході встановлені кнопки виклику працівників для осіб з інвалідністю, такі ж кнопки виклику наявні і в обласному Управлінні. У одному підрозділ УДМС облаштовано окремий вхід до адмін.-будівлі, а також діє кнопка виклику працівника. У ще одному підрозділі, що розташований на другому поверсі адмін.-будівлі, для осіб з інвалідністю облаштовано окремий службовий кабінет на першому поверсі, в якому функціонують робочі станції для надання всіх видів адміністративних міграційних послуг.

При вході до адміністративної будівлі апарату та адміністративних будівель територіальних підрозділів УДМС встановлені дошки оголошень із використанням шрифту Брайля для незрячих, де міститься інформація про графік роботи та перелічені всі послуги, які надаються громадянам в територіальному підрозділі.

Буковинські міграційники завжди уважні до побажань наших відвідувачів, в тому числі – і стосовно забезпечення доступності та комфортних умов перебування у адміністративних будівлях.

Висловити свої зауваження із зазначених питань ви можете, звернувшись на «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області за номером: 0372 55-04-61;

Управління ДМС у Чернівецькій області