Зустріч з громадською організацією "Чайка"

Зустріч з громадською організацією "Чайка"

Зустріч з громадською організацією

Нещодавно в Управлінні ДМС у Рівненській області відбулася робоча зустріч керівника служби Лілії Драпчинської з фахівцями Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка», які здійснюють свою діяльність за сприяння Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

Метою зустрічі стало обговорення шляхів допомоги вимушеним переселенцям, підвищення рівня поінформованості громадян щодо торгівлі людьми, а також велику увагу було приділено питанню документування паспортними документами. 

У ході спілкування обговорили діяльність громадської організації, а також співпрацю з міграційною службою Рівненщини, зокрема щодо розповсюдження інформаційного матеріалу для запобігання торгівлі людьми у підрозділах Міграційної служби, а також детально зупинилися на питанні допомоги щодо документування паспортом громадянина України внутрішньо переміщених осіб, котрі перебувають на території Рівненської області. В свою чергу фахівці ГО "Чайка" сприяють у фінансовій підтримці оплати адміністративного збору при виготовленні ID-картки.

Міграційна служба Рівненщини за створення безперешкодного середовища для всіх груп населення, забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права та отримувати послуги на рівні з іншими, адже це є однією з важливих складових реалізації Національної стратегії безбар’єрного простору в Україні.

Управління ДМС у Рівненській області