У Чернівцях говорили про посилення спільного контролю над міграційною ситуацією в умовах воєнного…

У Чернівцях говорили про посилення спільного контролю над міграційною ситуацією в умовах воєнного стану

У Чернівцях говорили про посилення спільного контролю над  міграційною ситуацією в умовах воєнного стану

Т.в.о. начальника УДМС у Чернівецькій області Василь Паращук провів міжвідомчу нараду, присвячену посиленню контролю над міграційною ситуацією на території Буковини в умовах воєнного стану. У робочій зустрічі взяли участь заступник начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Владислав Ксенюк, начальник відділу з організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Cтепан Одокійчук, представники Чернівецького прикордонного загону, Управління СБУ в Чернівецькій області та відділу міграційної поліції ГУ НП у Чернівецькій області.

Очільник Міграційної служби області Василь Паращук зазначив, що міграційна ситуація на території Буковини є контрольованою, однак проблемним залишається ряд питань, пов’язаних із перебуванням на території країни громадян РФ та Республіки Білорусь. Актуальною зокрема є проблема своєчасного оформлення документів для зазначених категорій іноземців, їх примусового повернення та видворення у зв’язку з припиненням функціонування на території України дипломатичних та консульських установ РФ. Т.в.о. начальника УДМС у Чернівецькій області зауважив, що забезпечити дотримання міграційного законодавства можливо лише за умови плідної співпраці міграційників з підрозділами охорони державного кордону, національної поліції та СБУ. Щонайперше – на територіях обслуговування, що межують з Республікою Румунія та Республікою Молдова: у Глибоцькому, Новоселицькому, Кельменецькому та Сокирянському районах.

Учасники зустріч домовилися про проведення спільних перевірок щодо законності перебування громадян РФ та Республіки Білорусь, інших категорій іноземців на території Чернівецької області та узгодили порядок міжвідомчої взаємодії у разі їх виявлення.

Управління ДМС у Чернівецькій області