Буде тісна взаємодія двох відомств в протидії нелегальній міграції

Буде тісна взаємодія двох відомств в протидії нелегальній міграції

Буде тісна взаємодія двох відомств в протидії нелегальній міграції

Сьогодні, на базі Південно – Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції проведена спільна нарада керівників відомства з начальником Головного управління ДМС у Дніпропетровській області Богданом Чегілем.

В рамках проведеного заходу обговорили шляхи покращення взаємодії ГУДМС та органів державної виконавчої служби Південно - Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Зокрема – питання  примусового виконання накладених стягнень та строків перебування виконавчих документів на виконанні.

В умовах сьогодення одним з основних завдань міграційної служби є організація роботи щодо протидії нелегальній міграції та притягнення до адміністративної відповідальності іноземних громадян, як порушників міграційного законодавства.

Слід зазначити, що у 2021 році міграційною службою виявлено 667 нелегальних або неврегульованих  мігрантів, складено 1534 адміністративних протоколів за ст.ст. 203-206 КУпАП, накладено штрафів на суму 2 225 810 грн., стягнуто штрафів на суму 2 113 610 гривень.

За 5 місяців 2022 року, в умовах дії воєнного стану в Україні, вже виявлено 190 нелегальних мігрантів, складено 427 адміністративних протоколів за ст.ст. 203-206 КУпАП, накладено штрафів на суму майже 678 тис. гривень, стягнуто штрафів на суму 587 тис. 180 гривень.

В ході зустрічі дійшли згоди щодо необхідності сприяння у вирішенні проблемних питань для унеможливлення у подальшому легалізації перебування на території України іноземців, які мають майнові зобов’язання перед державою.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області