УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Чернівцях навчалися цифровій гігієні в умовах воєнного стану

У Чернівцях навчалися цифровій гігієні в умовах воєнного стану

У Чернівцях навчалися цифровій гігієні в умовах воєнного стану

Підвищенню рівня кібер-безпеки та попередженню ризиків безперебійного функціонування інформаційно-комунікаційних систем ДМС України в умовах воєнного стану було присвячене дистанційне навчання для працівників структурних та територіальних підрозділів Управління ДМС у Чернівецькій області, яке провів завідувач сектору інформаційних технологій Павло Киюк.

Він довів інформацію щодо застосування обмежень під час використання службового Інтернету, попередив про можливі техніки зламування поштових скриньок, особистих електронних кабінетів, месенджерів, відомчих комунікаційних сервісів тощо, наголосив на категоричній забороні відвідування російських веб-ресурсів.

Також керівник сектору інформаційних технологій застеріг колег від правових наслідків за злочини проти національної безпеки України, до складу яких входять також правопорушення у сфері кібербезпеки. Він наголосив на персональній відповідальності керівників структурних та територіальних підрозділів за належне дотримання вимог цифрової гігієни – від дисциплінарної до кримінальної.

Управління ДМС у Чернівецькій області