У територіальних підрозділах міграційної служби Івано-Франківщини видано понад 100 закордонних…

У територіальних підрозділах міграційної служби Івано-Франківщини видано понад 100 закордонних паспортів, які оформлялися в інших регіонах України

У територіальних підрозділах міграційної служби Івано-Франківщини видано понад 100 закордонних паспортів, які оформлялися в інших регіонах України

Розроблений ДМС України механізм, який дозволяє здійснювати видачу виготовленого паспорта не за місцем його оформлення, реально працює.

Насьогодні більше сотні громадян з числа переміщених в Івано-Франківську область з інших регіонів України скористалися цією опцією і отримали свої документи за місцем звернення.

Звичайно, що в умовах воєнного часу і змін ситуації треба розглядати конкретний випадок, де, в якій області і в якому часовому проміжку оформлялися документи..

Для цього людині необхідно звернутися до територіального підрозділу УДМС в Івано-Франківській області за місцем фактичного перебування (проживання) та подати письмову заяву, у якій зазначити наступну інформацію:

  • дані особи, на ім’я якої оформлюється паспорт (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження);
  • назва територіального органу/територіального підрозділу ДМС/ЦНАП/ДП «Документ», куди подавалися документи;
  • обставини, через які виникла необхідність переключити заяву-анкету та здійснити видачу виготовленого паспорта у іншому територіальному підрозділі ДМС).

Відтак, розгляд заяви-анкети про оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон буде переключено на той підрозділ, який зазначено у заяві. А в подальшому туди ж буде здійснено

доставку виготовленого паспортного документа.

Працює механізм й у зворотньому напрямку. Чи не щодня працівники територіальних підрозділів міграційної служби здійснюють відповідну роботу, спрямовану на те, щоб громадяни з інших областей України, які під час перебування на Прикарпатті оформляли документи на отримання закордонного паспорта, але вже повернулися додому, змогли отримати свої паспорти за місцем фактичного перебування.

Громадянам України, які звертаються до міграційної служби з-за кордону, повідомляємо, що оформлені паспорти в Україні за межі країни не пересилаються. 

Управління ДМС в Івано-Франківській області