У Чернівцях послугу з вклеювання фото дітей до закордонного паспорта надано письменниці з Луганської…

У Чернівцях послугу з вклеювання фото дітей до закордонного паспорта надано письменниці з Луганської області

У Чернівцях послугу з вклеювання фото дітей до закордонного паспорта надано письменниці з Луганської області

Для отримання послуги з вклеювання фото дітей до паспорта громадянина України для виїзду за кордон до Управління ДМС у Чернівецькій області звернулася Марина Провоторова. З’ясувалося, що жінка – вимушено переміщена особа з м. Сєвєвродонецьк й послуга їй потрібна для відвідування разом з дітьми м. Краків в рамках Міжнародного проекту Спілки письменників Польщі та Національної спілки письменників України «Польща-Україна: спільнота письменників».

Нагадаємо: в умовах воєнного стану та ажіотажного попиту на закордонні паспорти, для зменшення навантаження на єдине в Україні підприємство з виготовлення цінних паперів ДП «Поліграф-комбінат «Україна» урядовцями у співпраці з міграційниками було прийнято соломонове рішення щодо:

  • пролонгування до 5 років терміну дії наявних у громадян закордонних паспортів, термін дії яких закінчився,
  • вклеювання фото неповнолітніх дітей до закордонних паспортів батьків, що дозволяє дорослим перетинати кордон разом з дітьми по одному паспортному документу.

В усіх підрозділах Міграційної служби, в тому числі і в УДМС у Чернівецькій області, такі послуги надаються громадянам в порядку живої черги (без попереднього бронювання місць через сервіс «Електронна черга»), в день звернення, безкоштовно. Тож пані Марина рівнем сервісу з надання адміністративних послуг залишилася цілком задоволеною, як і відкритістю та доброзичливістю мешканців міста, що надало їй тимчасовий прихисток та де вона вже встигла реалізувати кілька мистецьких проектів.

Управління ДМС у Чернівецькій області