«Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну…»

«Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну…»

«Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну…»

Фраза у заголовку у суспільній свідомості міцно асоціюється з величною постаттю одного з найвидатніших провідників української церкви й національного руху першої половини ХХ ст., предстоятеля Української греко-католицької церкви митрополита Андрея Шептицького. І саме ці слова викарбувані на постаменті памʼятника великому митрополитові в Івано-Франківську.

У  найважчий період сучасної України у цій  афористичній формі напевне має бути сконцентровано точну формулу української національної ідеї.

Війна триває четвертий місяць, і кожен з нас бере у ній участь. Слава нашим воїнам, які дають гідну відсіч ворогу і героїчно боронять Україну від рашистської орди. Величезна шана волонтерам за допомогу війську.

Зрештою, ми всі стали однією великою українською громадою. Незалежно від регіону проживання, віку і роду занять, політичних уподобань нас об’єднала одна мета. І віримо, що  ці зусилля не будуть марними.

Про нас – працівників колективів міграційної служби Івано-Франківщини. Не лише віримо у ЗСУ, але й допомагаємо воїнам. Практично всі - коштами, чимало з нас - продуктами харчування, хто має можливості і «пробивний» характер - медичними засобами. Вишукуємо ці речі тут, шукаємо за кордоном  родичів чи зовсім незнайомих людей, щоб придбати спецзасоби та інші «штучки» для хлопців на фронті.

На початку березня працівники відділу у справах іноземців, осіб без громадянства та запобігання нелегальній міграції УДМС в області організували збір коштів для придбання повнопривідного автомобіля для потреб одного з підрозділів ЗСУ. За тиждень автомобіль, споряджений медикаментами, пальним, консервами з тушкованим м’ясом, був доставлений десантно-штурмовому підрозділу на передову і дотепер виконує свою місію за призначенням.

Про нас, це коли у період простою окремі працівниці сідали за швейну машинку і шили одяг для військових.

Про нас, це коли один з працівників у селі, де проживає, долучився до ініціативи місцевої громади створити своєрідне підприємство з заготівлі і переробки м’яса для потреб військових і частково – для переміщених з зони війни громадян.

Про нас, це коли інший працівник УДМС в області після перегляду телесюжету про дітей зі складними життєвими обставинами, які прибули до нас з Харкова, передав на допомогу для них одночасно 10 тисяч гривень.

Про нас, це коли інша працівниця, маючи неабияку наполегливість, у телефонному режимі організувала збір коштів серед знайомих за кордоном, відтак з Європи прибув цілий автобус з дитячим одягом, засобами особистої гігієни, продуктами харчування.

Про нас, це коли керівник міграційної служби області і як депутат обласної ради активно долучився до підтримки понад 40 дітей зі складними життєвими обставинами з сиротинця, вивезених буквально з-під артилерійських обстрілів з Чернігова. Зараз вони перебувають у безпеці у чудовому дитячому санаторії на Івано-Франківщині, забезпечені усім необхідним – одягом, продуктами харчування, виконані навіть окремі побажання дітей щодо особистих подарунків.

Про нас, це коли власні гроші «розходяться» на різні збірки для потреб воїнів – наших родичів, друзів, знайомих і сусідів. Дещицю на тепловізор, дещо на машину, туди – на бензопилу, сюди – на предмети військової амуніції.

Про нас, це коли дійсно є співчуття і небайдужість до українців з Чернігова, Донеччини, Луганська, Сум чи Херсонщини, які щодня прибували на Прикарпаття потягами, автобусами, автівками. І ти постійно у смартфоні і соціальних мережах, щоб знайти для них тимчасове житло бодай на дві доби.

Про нас, це коли на початку березня, щоранку спостерігаючи біля територіальних підрозділів величезний потік людей з регіонів  активних бойових дій, керівництвом Управління було прийнято рішення про режим роботи без вихідних. До прикладу, у день 8 березня у наших підрозділах було продовжено дію закордонних паспортів з закінченим терміном дії 172 громадянам,  а у 202 документи для виїзду за кордон вклеєно фотографії дітей.

Про нас, коли після відновлення технічної можливості оформляти громадянам біометричні документи, наші підрозділи упродовж двох місяців надали послуги понад 50 тисячам громадянам. В окремі дні – у проміжках часу між частими сигналами повітряної тривоги і допоки не прийняли крайню людину.

Це історія, яка неабияк допомагає згуртовувати колектив навколо спільної ідеї – жити і працювати для України. Разом тішимося добрими новинами про дії наших героїчних воїнів, нестерпно болісно сприймаємо людські втрати на війні і через війну. Озираючись на минулих чотири місяці, твердо віримо у міць Збройних Сил України і єдність українців. Саме тепер вирішується доля українства на десятки майбутніх поколінь, на сотні років. Ця доля буде щасливою! 

Слава Україні. Героям – слава!

Управління ДМС в Івано-Франківській області