У Золотоноші провели круглий стіл до Всесвітнього дня біженців

У Золотоноші провели круглий стіл до Всесвітнього дня біженців

У Золотоноші провели круглий стіл до Всесвітнього дня біженців

Працівники Золотоніського відділу УДМС у Черкаській області взяли участь у круглому столі з нагоди Всесвітнього дня біженців, присвяченому соціально-правовому захисту біженців та внутрішньо переміщених осіб. Захід відбувся у м. Золотоноша у приміщенні соціального центру «Діалог між поколіннями» за ініціативи громадської організації «Аме Рома», та за участі фахівців місцевого органу ДРАЦС та безоплатної правової допомоги.

Присутні обговорили найпоширеніші питання цієї категорії осіб. Окремо зупинилися і на проблемі інтеграції ромів в українське суспільство, де головним бар’єром є відсутність будь-яких ідентифікуючих документів.

Головний спеціаліст Золотоніського відділу Міграційної служби Алла Сливка зазначила, що правила оформлення біометричних документів є єдиними для всіх громадян України без будь-яких виключень. Важливим етапом оформлення будь-якого документа є ідентифікація особи, без якої жодна особа не може бути документована. Рішення щодо оформлення документа або про відмову в його оформленні приймається за результатами ідентифікації та перевірки належності особи до громадянства України. Отримання документу, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, долає бар’єр у доступі до реалізації основних прав людини.

Нагадаємо, щороку, 20 червня, у світі відзначають Всесвітній день біженців, заснований Організацією Об’єднаних Націй на честь сили, мужності, витримки мільйонів біженців по всьому світу.

Управління ДМС у Черкаській області