За півроку на Прикарпатті громадянам оформлено понад 105 тисяч біометричних документів

За півроку на Прикарпатті громадянам оформлено понад 105 тисяч біометричних документів

За півроку на Прикарпатті громадянам оформлено понад 105 тисяч біометричних документів

За півроку на Прикарпатті громадянам оформлено понад 105 тисяч біометричних документів.

Тим часом про оформлення біометричних документів в Івано-Франківській області у червні 2022 року.

Упродовж першого літнього місяця громадяни активно відвідували підрозділи міграційної служби з метою оформлення біометричних документів. Зокрема, дедалі зростає попит на паспорти громадянина України для виїзду за кордон. У червні оформлено майже 19200 закордонних паспортів. Це на півтори тисячі документів більше, аніж у травні.

Крім того, у підрозділах міграційної служби Івано-Франківщини громадяни оформили майже 4,5 тисячі національних паспортів у формі ID-картки.

До слова, з початку року ( за винятком періоду з 24 лютого до 15 березня, коли міграційна служба не мала технічної можливості здійснювати оформлення документів) в Івано-Франківській області громадяни оформили понад 105 тисяч біометричних документів. Зокрема, оформлено майже 81 тисячу закордонних паспортів і понад 24 тисячі – національних паспортів громадянина України.

На жаль, поточні наслідки військової агресії спричинили громадянам чималі проблеми. Констатуємо затримки строків виготовлення документів. Зараз діяльність усіх органів, задіяних у процесі оформлення та видачі паспортів, спрямована на те, щоб громадяни отримали паспортні документи якомога швидше.

Просимо з розумінням поставитися до зазначених труднощів та закликаємо оформлювати документи завчасно.

 

Для інформації:

Шановні громадяни, оформити біометричні документи можна лише особисто та лише у одній із трьох установ:

  • у підрозділі ДМС України;
  • у центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП), де є відповідне обладнання;
  • у центрі обслуговування громадян «Паспортний сервіс».

 

На сьогодні у штатному режимі працюють усі територіальні підрозділи міграційної служби Івано-Франківської області. Надаємо послуги громадянам з УСІХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ незалежно від місця реєстрації людей.

В усіх територіальних підрозділах  здійснюється оформлення паспортів громадянина України чи закордонних паспортів, відновлено роботу сервісу «Електронна черга».

Отже,  при плануванні відвідин територіального підрозділу міграційної служби з метою оформлення паспортних документів радимо реєструватися в електронній черзі на сайті ДМС України. Як і вдовоєнні часи, маєте можливість обрати оптимальний для себе територіальний підрозділ, день і час отримання послуги.

Зареєструватися в електронну чергу можна на сайті ДМС України за лінком: https://dmsu.gov.ua/services/online.html. Також прийом громадян проводиться у порядку «живої черги», яка щодня формується власне громадянами.

Наголошуємо на тому, що терміни виготовлення документів і їх доставки у територіальні підрозділи через причини, пов’язані з наслідками війни, можуть не дотримуватися. На сайті ДМС України є електронний сервіс «Перевірка стану оформлення документів». Сервіс  https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html  працює для того, щоб з його допомогою ви дізналися про стан готовності вашого документа.

Управління ДМС в Івано-Франківській області