В міграційній службі Запоріжчини провели міжвідомчу оперативну нараду з представниками органів…

В міграційній службі Запоріжчини провели міжвідомчу оперативну нараду з представниками органів державної виконавчої служби області

В міграційній службі Запоріжчини провели міжвідомчу оперативну нараду з представниками органів державної виконавчої служби області

Посилення взаємодії між відомствами в умовах воєнного стану обговорили керівник Управління ДМС Запорізької області Олександр Харіна та в.о. заступника начальника Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції – начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Юлія Фесенко.

Головною темою наради стало примусове виконання постанов про накладення адміністративних стягнень, винесених територіальними органами/підрозділами ДМС, у частині сплати штрафів та притягнення осіб до адміністративної відповідальності за порушення міграційного законодавства в умовах воєнної агресії на території України.

Олександр Харіна звернув увагу присутніх на організацію роботи територіальних підрозділів УДМС у Запорізькій області, які знаходяться на підконтрольній Україні території, з прийняття рішень щодо притягнення до адміністративної відповідальності іноземців та осіб без громадянства, які порушили правила перебування в Україні, а також прийняття рішень про добровільне повернення, примусове повернення, примусове видворення та заборону в’їзду в Україну щодо іноземців та осіб без громадянства, які порушили законодавство України про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

За результатами наради було ухвалено ряд рішень спрямованих на посилення взаємодії відомств, щодо ефективного застосування законодавства та виконання постанов про накладення адміністративного стягнення в повному обсязі.

Управління ДМС у Запорізькій області