В умовах війни: чи буде можливим святкування Рош-га-Шана в Україні

В умовах війни: чи буде можливим святкування Рош-га-Шана в Україні

В умовах війни: чи буде можливим святкування Рош-га-Шана в Україні

Міграційники взяли участь у міжвідомчій нараді під головуванням Першої заступниці Міністра закордонних справ України Еміне Джапарової з питань паломництва представників окремих течій іудаїзму до м. Умань для святкування іудейського свята Рош-га-Шана у 2022 році.

Щороку Черкащина зустрічала десятки тисяч паломників-хасидів з усього світу, які прибували в Україну, щоб помолитися на могилі цадика Нахмана та відсвяткувати Рош-га-Шана.

У 2020 та 2021 роках паломництво хасидів до Умані на іудейський новий рік було обмежене через пандемію коронавірусу. Цьогоріч може бути обмеженим через війну росії проти України, адже прочанам не можуть гарантувати безпеку протягом перебування на Черкащині. Не зважаючи на війну, паломники планують їхати до Умані для відвідання святого для них місця.

Під час наради представники державних органів обговорили низку питань, які стосуються організації паломництва та перебування хасидів в Україні. Основною метою було формування консолідованої позиції української сторони стосовно перспектив проведення паломництва під час війни.

Зазначимо, що єврейський Новий рік відзначається впродовж двох днів. У нинішньому році свято триватимез 25 по 27 вересня.

Управління ДМС у Черкаській області