Протидія торгівлі людьми – об`єднуємо зусилля

Протидія торгівлі людьми – об`єднуємо зусилля

Протидія торгівлі людьми – об`єднуємо зусилля

У рамках заходів до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

відбулася робоча зустріч начальника Яготинського відділу Центрального міжрегіонального управління ДМС у місті Києві та Київській області Василя Тимченка та начальника Бориспільського районного відділу установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області підполковника внутрішньої служби Ярослави Яковенко із працівниками служби у справах дітей та сім′ї, центру соціальних служб Яготинської міської ради, старшим інспектором сектору ювенальної превенції Бориспільського районного управління поліції ГУ НП в Київській області.

Мова йшла про інформування жителів громади з питань протидії торгівлі людьми, зокрема форми експлуатації людей, як уберегтися від потрапляння у цей небезпечний процес. Розповсюджено інформаційні буклети: «#Людина не товар», «Якщо ви потрапили у ситуацію коли…», «#ПротиДій ua Торгівлі людьми».

Оприлюднено поради, які будуть корисними перед поїздкою за кордон:

  • Нікому не довіряйте Ваш паспорт. Документи, що засвідчують Вашу особу, завжди повинні знаходитись тільки у Вас.
  • Якщо Ви збираєтесь працювати чи навчатись за кордоном, Вам необхідно підписати контракт. Контракт повинен бути написаний зрозумілою Вам мовою, а також містити інформацію про умови (оплата, вихідні дні, робота у святкові дні, медичне страхування), місце та час Вашої майбутньої праці чи навчання.
  • Залиште вдома детальну інформацію про своє майбутнє перебування за кордоном з адресою та контактними телефонами, а також копію свого паспорта та контракту. Додатково рекомендовано залишити своє фото та адреси Ваших іноземних друзів.
  • Домовтесь з близькими та друзями про фразу, або умовну позначку, які символізуватимуть, що Ви у небезпеці.
  • Дізнайтесь номери телефонів, юридичні адреси українських посольств та консульських представництв за кордоном та візьміть їх із собою. Якщо Ви опинились у скрутній ситуації або Вам хтось загрожує, звертайтесь до представників своєї країни, які допоможуть Вам. У випадку, коли у країні перебування немає посольства України – телефонуйте у посольство України сусідньої держави.
  • Дізнайтеся до від′їзду за кордон про неурядові організації та служби, котрі надають допомогу особам, які опинились у скрутному становищі. Володійте інформацією про їхні юридичні адреси, контактні телефони. Звертайтесь до них у разі необхідності.
  • Термін перебування на території іноземної держави вказаний у Вашій візі. Порушення візового режиму унеможливить Ваш наступний виїзд за кордон. Дотримуйтесь правил візового режиму!
  • Пам’ятайте, що знання хоча б елементарних слів іноземної мови значно полегшить Ваше перебування за кордоном.

Запобігти рабству можна – готуючись їхати за кордон, дотримуйся порад із безпечної міграції!

Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів: 527 (безкоштовно з мобільних).

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області