Міграційники інформували черкащан як не стати жертвами торгівлі людьми

Міграційники інформували черкащан як не стати жертвами торгівлі людьми

Міграційники інформували черкащан як не стати жертвами торгівлі людьми

До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми в Управлінні ДМС у Черкаській області проводили інформаційну кампанію. Протягом трьох тижнів отримувачі адміністративних послуг мали змогу дізнатися про явище торгівлі людьми та про безпечну поведінку під час подорожі, у новому місці перебування, особливо під час війни. Адже через військову агресію росії багато українців змушені виїхати за кордон, де стикаються з ризиками торгівлі людьми.

Всі бажаючі мали змогу дізнатися про сукупність ознак торгівлі людьми, зокрема, про вербування, перевезення, використання у військових конфліктах, примусову працю, використання шантажу, погроз, насильства тощо. Та отримали поради, як не потрапити до торгівців людьми особливо під час війни. Правила безпеки, які допоможуть захиститись від торгівлі людьми:

  • нікому, крім офіційних осіб, не давати в руки свої документи;
  • інформувати близьких про своє місцеперебування;
  • не довіряти сліпо незнайомим;
  • самостійно сплачувати за всі послуги та оформлювати документи;
  • укладати контракт про працевлаштування зрозумілою мовою.

Обговорювали і сигнали, що свідчать про небезпеку, зокрема, коли відібрали паспорт, офіційні документи або документи дитини, та куди звертатися у такій ситуації. Звертатися потрібно:

  • до офіційного посольства України на території відповідної країни;
  • до неурядових організацій, що допомагають постраждалим від торгівлі людьми;
  • за телефоном національних гарячих ліній, які працюють за межами України або на Національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів – 527 чи на сайт організації.

Аби не стати жертвою торгівлі людьми варто пам'ятати та дотримуватися основних правил безпеки. А одним із базових правил безпеки  ̶  це безпека документів.

Управління ДМС у Черкаській області