Паспорт громадянина України піднявся в рейтингу впливових паспортів

Паспорт громадянина України піднявся в рейтингу впливових паспортів

Паспорт громадянина України піднявся в рейтингу впливових паспортів

В рейтингу впливових паспортів Україна посідає 34 місце в цьому індексі (перше місце поділяють Японія та Сінгапур), а її громадяни тепер можуть подорожувати без візи (або отримувати візу по прибуттю) по 192 напрямкам.

росія опустилася на чотири місця - до 49-го (117 напрямків). Очікується зниження цього показника і надалі.

Після заборони ЄС, США та Канадою доступу російським операторам до свого повітряного простору, а деякі пункти призначення більше не видають візи російським громадянам, російський паспорт фактично отримав «статус сміття» у більшій частині розвиненого світу.

Хоча неможливо передбачити, як буде виглядати світ у тіні нової холодної війни, останній індекс свідчить про те, що розрив між росією та більшою частиною західного світу буде тільки збільшуватися.

Окрім цього, цікава новина, якою ми з задоволенням ділимося,  прилетіла до нас з братньої Грузії.

Прикордонна служба Грузії припинила пускати на територію країни людей, які пред’являють паспорт із зазначенням місця народження «Крим, Росія», «Якщо там стоїть «Україна» або «Українська РСР»  і закордонний паспорт видав краснодарський підрозділ МВС росії, то іноді просять показати внутрішній російський паспорт.

І якщо в ньому написано, що паспорт виданий відділом УФМС Республіки Крим та міста Севастополя, то людині кажуть, що Крим окупувала росія і таких паспортів вони не визнають, а отже, у в'їзді відмовлено.

Головне управління ДМС у Дніпропетровській області