УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Буковині примусово повернуть шістьох неврегульованих мігрантів

На Буковині примусово повернуть шістьох неврегульованих мігрантів

На Буковині примусово повернуть шістьох неврегульованих  мігрантів

Наприкінці лютого чернівчани були свідками масового виїзду з України іноземних студентів, яких до початку війни чимало навчалося в вишах обласного центру. Натомість громадянин Йорданії, який ще в січні поточного року був відрахований з 4-го курсу Буковинського державного медичного університету, вирішив залишитися в Україні, незважаючи на міркування безпеки та ігноруючи вимоги міграційного законодавства.

Іноземця-порушника, виявленого співробітниками відділу з протидії нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС у Чернівецькій області, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП. Стосовно нього керівництвом УДМС області прийнято рішення про примусове повернення до країни походження.

Така ж доля спіткала трьох громадян Молдови, громадян Туреччини та Румунії, які перевищили термін перебування на території України та ухилялися від своєчасного виїзду з України. Виявлених в Чернівцях, Путилі, Хотині та Заставні «нелегалів» оштрафували та примусово повернуть на батьківщину.

По двом з п’яти зазначених епізодів до адміністративної відповідальності були притягнуті також буковинці, громадяни України. Так, за ст. 205 КУпАП оштрафований мешканець Путильського району за несвоєчасну реєстрацію місця проживання іноземця. За ст. 206 КУпАП за порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла на значну суму оштрафований також мешканець Хотинського району. Водночас приймаються заходи з притягнення до відповідальності приймаючої сторони щодо двох мешканців обласного центру.

Управління ДМС у Чернівецькій області