На Буковині виявлено низку порушень міграційного законодавства

На Буковині виявлено низку порушень міграційного законодавства

На Буковині виявлено низку порушень міграційного  законодавства

Оберемок правопорушень у сфері протидії неврегульованій міграції виявили буковинські міграційники у районах та обласному центрі впродовж останніх двох тижнів липня та на початку серпня.

Зокрема у Чернівцях та Хотині було виявлено чотирьох громадян РФ та громадянина Молдови, які проживали в Україні за недійсними протермінованими документами. Також громадянин Туркменістану не зареєстрував вчасно своє місце проживання в обласному центрі, а громадянин Азербайджану працював на найбільшому в регіоні «Калинівському ринку» без дозволу на працевлаштування й відповідно жодної копійки не сплачував до бюджету країни перебування. Усіх порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 КУпАП та оштрафовано.

Водночас чернівецькі міграційники склали адміністративний протокол згідно вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП стосовно громадянина Молдови, який не виконав попереднє рішення УДМС про примусове повернення. Наразі до судового розгляду справи про примусове видворення не дійшло – іноземець самостійно виїхав з України прямим автобусним сполученням «Чернівці-Кишинів».

Управління ДМС у Чернівецькій області